De onafhankelijke Materia-tentoonstelling omvat de meest vernieuwende en opzienbarende materialen uit de Materia-collectie die het afgelopen jaar door de Materia-redactie zijn gescout. Aangevuld met maar liefst 20 levensgrote expositiestukken, kan je je hart ophalen aan alles wat nieuw en ‘anders-dan-anders’ is op materiaalgebied.

Textiel + beton + zwaartekracht = fantastisch design

Fabric formwork is een alternatieve manier om betonnen constructies te maken, waarbij een mal wordt gemaakt van textiel. In deze mal wordt vloeibaar beton wordt gegoten. Geelen Beton en studenten van de TU Eindhoven maakten samen een kolom die je op Material Xperience 2017 kunt komen bekijken!

Transparante, daglichtregulerende en energie-opwekkende zonnepanelen

De transparante zonnepanelen van Lumiduct toveren een gewone glazen gevel om tot een daglichtregulerende en energieopwekkende façade. Kom naar Material Xperience 2017 om deze bewegende, ‘new generation’ zonnepanelen te bekijken!

Print je gevel pixel voor pixel

Ook bouwen met keramiek kan tegenwoordig met een robot! Een volledige 3D-constructie is mogelijk met kleine baksteentjes die maar een fractie van de energie van een gewone baksteen kosten om te bakken. Op Material Xperience 2017 wordt deze constructie tentoongesteld.

3D-geprinte stalen knooppunten voor meer ontwerpvrijheid

3D-printen maakt het mogelijk om complexe stalen verbindingen individueel te ontwerpen. Tijdens Material Xperience 2017 wordt een 3D-geprint stalen knooppunt van Arup, die o.a. gebruikt kan worden in de bruggenbouw getoond.

Eén, twee, drie, vier… baksteen van papier!

De Paper Bricks van Woojai Lee zijn gemaakt van krantenpapier, maar net zo sterk en stapelbaar als echte bakstenen! Op Material Xperience 2017 wordt dit materiaal getoond als onderdeel van de onafhankelijke Materia-tentoonstelling.