De laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van nieuwste technieken en materialen: superisolatie van zeewier, energieopwekkende glazen bouwstenen, onverwoestbare coating, 3D-geprinte keramische gevels. Ontdek ze allemaal op Material Xperience!

Osis Technique

LLot LLov gebruikt de water-absorberende eigenschappen van zout op hout. Eerst wordt het hout verglaasd in één of meerdere kleuren en vervolgend wordt het besprenkeld met zout. De resultaten worden beïnvloed door het soort zout dat wordt gebruikt, de luchtvochtigheid en de lengte van de blootstelling. Grote zoutkristallen creëren brede randen met strekte contrasten, terwijl fijne zoutkorrels juist voor een patroon met zachtere overgang zorgen.

Technowood

Het ziet eruit als hout, voelt als hout…

…maar is vele malen lichter dan hout! Technowood is gemaakt van aluminium en GRP (Glassfibre reinforced polyesters), maar is bekleed met echt houtfineer, zodat het niet van echt is te onderscheiden.

Xhylo

Xhylo biofinish is een duurzame en 100% milieuvriendelijke methode om hout te beschermen. Het is ontwikkeld als een biologische beschermlaag, door eerst het hout met een natuurlijke olie te bestrijken en vervolgens een biologische coating aan te brengen die gebaseerd is om een niet-gevaarlijke en van nature voorkomende schimmel. Hierdoor kunnen lokale, minder duurzame houtsoorten op lange termijn beschermd worden.

Wootex

Hout gemaakt van gerecycled plastic en textiel?

Hergebruikt plastic- en textielafval wordt door Wootex gebruikt om een milieuvriendelijk en goedkoop materiaal te maken, dat even sterk is en op dezelfde manier is te gebruiken als hout.

Line-x

De coatings van Line-x zijn ontworpen om een ondoordringbare laag te vormen tussen waardevolle apparatuur en het zwaarste weer. Het beschermt hout, metaal, metselwerk, aluminium, beton, cement, glasvezel, piepschuim, gipsplaat en veel meer. Het biedt extreme bescherming tegen stoten en slijtage. Ook reduceert het geluid en vibraties.