Van meubel tot laptop, van servies tot lantaarnpaal en van pennenhouder tot televisie: nergens is de doorloopsnelheid van innovatie zo massaal aanwezig en zichtbaar als in de producten die we dagelijks gebruiken. Producten die steeds sneller worden vervangen door nieuwe versies creëren aan de andere kant een afvaloverschot. Dit betekent een hernieuwde kijk op het ontwerpproces, de materiaaltoepassing en het gebruik van nieuwe grondstoffen en processen.

 

Circulariteit vraagt om gerecyclede en biobased materialen. Maar ook nanotechnologie, smart materials, sensoren, energie opwekking, materiaalvermindering, digitale productieprocessen en gebruiksvriendelijkheid zijn thema’s die de prestaties van producten verbeteren in zowel de professionele werkomgeving als de woonomgeving.

 

De kansen voor materiaalinnovatie liggen bij technische, esthetische, haptische, conceptuele, duurzame en prijstechnische ontwikkeling.

Onze Product ambassadeur

Marcel Vroom

New business manager bij npk design & managing partner van MVAVD design

 

Marcel Vroom is een industrieel ontwerper en gerenommeerd voor zijn technologische inzichten en visie omtrent toekomstige producten. Hij heeft een Master of Science in Industrial Design Engineering van de Technische Universiteit Delft.

 

Momenteel is Marcel manager new business bij npk design, een vooraanstaand Nederlands designbureau in Leiden. Hij is tevens managing partner van MVAVD design, een Rotterdams designbureau, dat hij mede-oprichtte in 1997. Innoveren en creëren zit in het DNA van beide ontwerpbureaus.

 

Bij het industrieel ontwerpbureau Landmark, dat hij in 1987 mede-oprichtte en waar hij 10 jaar gewerkt heeft, was hij directeur en design manager. Tussen 1983 en 1987 was hij partner van Concepts designers en hoofd van de industrieel ontwerp-afdeling.

 

De afgelopen 30 jaar zijn veel van de door Marcel ontworpen professionele en consumentenproducten bekroond met prijzen voor uitmuntend ontwerp. In 1995 ontving hij de Kho Liang Ie-prijs.

 

Als ambassadeur van MX heeft Marcel Vroom gekozen voor het onderzoeken en tonen van ‘materialen als interfaces’.